Jag bakade 6st rulltårtor och skar dem i 4,5cm breda remsor (Det blev 6st. längder per rulltårta). Lade på mosade färska jordgubbar.

Började med att rulla ihop en remsa (som en kanelbulle) och ställde den på högkant mitt på en bricka. Tog nästa remsa och byggde på runt den första rullen. Fortsatte så tills jag uppnått önskad storlek.

Upprepade samma procedur med de andra två tårtorna men med mindre varv. Stora tårtan måste stå på en bricka el. likn. pga. tyngden. De mindre lades på "guldbrickor" som klippts till i lagom storlek dvs. de skall inte synas utanför tårtkanten.

Satte ner fyra plastpelare (går även bra med grillpinnar) i den största tårtan och lyfte på mellantårtan som stod på en "guldbricka", fyra nya pelare och så på med den sista. 


Började bre på grädde .....

...... till hela tårtan var täckt med ett tunt lager grädde.

Hade tagit undan några av de finaste jordgubbarna och doppat dem i smält choklad till garnering.

Spritsade på grädde och lade på massor av jordgubbar.
En riktig sommartårta.

Räckte till ca 50 bitar.