|
|
|
|
|
85 - bitars Naked Cake.
75 - bitars Regnbågstårta. Fylld med rabarbermousse med jordgubbsbitar och chokladmousse.
50 - bitars "spacklad" tårta.
20 - bitar.
55- bitars tårta.
50- bitars bröllopstårta.
Red velvetbottnar och fylld med ett lager mangomousse och ett lager rabarbermousse med jordgubbsbitar.
75- bitars bröllopstårta. Ljusa bottnar med fyllning av ett lager chokladmousse med hackad choklad och ett lager med rabarbermousse med jordgubbsbitar.
65 bitars tårta. Chokladbottnar och fylld med hallonmousse med hackad choklad och mangomousse.
Icingkrämen är ur Tårtdecor´s sortiment - Enchanted Cream. Här har jag bara färgat den men har även testat med smaksättning. Superfin kräm.
60 - bitars tårta. Fylld med mangomousse och hallonmousse. Vita rosor penslade med silver metallic pulver, silverfärgade rosblad och vinröda småblommor. Hjärtplakett med brudparets namn som toppdekor.
65-bitars tårta till ett par som ville ha två olika sidor. se nästa bild också. Fylld med mangomousse och hallonmousse med extra hallon.
Andra sidan. Blommorna är gjorda av Tårtdecors sockerpasta.
50-bitars tårta. Förutom rosor och några enstaka rosblad dekorerades tårtan med många fjärilar i olika storlekar. Den blev jättesöt. Fylld med ett lager hallonmousse och ett lager mangomousse med extra mango.
En 6-kantig tårta till 70per.
Fylld med ett lager hallonmousse med extra hallon och ett lager mangomousse.
85 - bitars tårta i lila. Tyvärr ser banden runt tårtorna blå ut men är i samma mörka lila som rosorna. Ljusa bottnar med chokladmousse och rabarbermousse med jordgubbsbitar. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak. Dekorationen - vita döskallar, svarta hjärtan, vit gitarr och ett lila läppstift är gjorda av Tårtdecor´s sockerpasta. Liksom rosor, blommor och blad.
3 x 15 bitars. Chokladbottnar med hallonmousse med extra hallon och mangomousse med extra mango. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak.
55- bitars bröllopstårta.
4 x 20 bitars sugarpaste tårta på svängd ställning.
50 -bitars bröllopstårta.
80 bitars fyrkantig tårta i marint tema.
Min dotter Lisa`s bröllopstårta. Brudbuketten skulle bestå av puderrosa dahlior - mer än så visste jag inte. När så buketten anlände hade de inte lyckats få tag i rosa utan de var mer vita, men....
Bottentårtan är en prinsesstårta med vit marsipan som gjorts av konditor på Värmdö så jag hade bara gjort övertårta (frigolit) och buketten. Dahliorna är gjorda med hjälp av gerbera utstickaren och det behövdes 10 lager för att få till den. Dahlians blad liknar rosblad så jag använde en stor rosbladsutstickare.
45-bitars bröllopstårta. Chokladbottnar med chokladmousse och hallonmousse. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak.
Cake Pops till barnen istället för bröllopstårta
60 - bitars tårta. Fylld med hallonmousse och mangomousse. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak. Sidenband runt kanterna och vita rosor penslade med lite blå färg i ytterkanterna.
90 - bitars sugarpastetårta. Ljusa bottnar och fylld med vit chokladmousse och rabarbermousse med jordgubbsbitar.
65 bitar bröllopstårta. Fylld med chokladmousse + hackad choklad och hallonmousse + hallon.. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak.
50-bitars sugarpaste tårta helt i vitt.
80 - bitars sugarpastetårta.
80-bitars Bröllopstårta. Ljusa bottnar och fylld med vaniljkräm och rabarbermousse med extra jordgubbsbitar. Rosa rosor, hortensia och övriga blad är gjorda i modelleringspasta. Murgrönebladen är uppbundna med floristtråd- och tejp.
70-75 bitar. 4-vånings "svävande" bröllopstårta, dvs. bottnarna står inte direkt på varandra utan med ca. 1-1,5cm mellanrum med hjälp av plastpelare och tårtbrickor. Chokladbottnar och fylld med mangomousse med hackad mango och hallonmousse med hallon.
Täckt med Tårtdecor´s nya sugerpaste. Rosor och blommor som är lila (vilket inte framgår av fotot) är gjorda i modelleringspasta.
60-bitars bröllopstårta i sugarpaste med vaniljsmak. Fyllningen var jordgubbsmousse med extra jordgubbar och ett lager rabarbermousse. Rosorna är gjorda i modelleringspasta.
50-bitars bröllopstårta. Chokladbottnar och fyllningen bestod av hallonmousse med extra hallon och mangomousse med extra mango. Klädd med sugarpaste med vit chokladsmak. Rosorna är gjorda av modelleringspasta. Tårtorna skulle sedan stå på olika glas- keramikfat med fot
"Min Tårta". Kanterna på tårtan är formade med hjälp av The Amy Lace Border Mould av Karen Davies. En favorit!
Ca 100bitar. Tårtan är täckt med sugarpaste med vit chokladsmak och fylld med ett lager rabarbermousse med jordgubbsbitar och ett lager mosade jordgubbar och jordgubbsmousse.
100-bitars fyrvåningstårta. En tårta som skulle vara rikligt dekorerad med blommor, pärlor, blommor, volanger mm. Den är fylld med ett lager rabarbermousse md jordgubbsbitar och ett lager hallonmousse med extra hallon. Klädd med marsipan men dekorationen är i sockerpasta.
Närbild på toppdekoren.
40 - bitars fyrkantig tårta. Chokladbottnar och den är fylld med ett lager chokladmousse och ett lager tropisk mousse.
50 - bitars tårta. Tårtan är fylld med ett lager jordgubbsmousse och ett lager citronmousse med hackade jordgubbar. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak. de svarta rosorna och banden är gjorda i svart Sugar Dough.
12 bitars marsipantårta.
60 bitars tårta. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak och fylld med två lager mousse. Starkt orange dekor som skulle matcha bröllopsbuketten.
100 bitar tårta (5 x 20bit.). Tårta helt i vitt. Tårtan är täckt med sugarpate med vaniljsmak och fyllningen är chokladmousse och hallonmousse med extra hallon i. Rosor, blommor och blad är tillverkade av modelleringspasta.
3 Hjärtan (60bit.).
Kantdekoren är Karen Davies jättefina Rosbård. På topplocken ligger små minihjärtan plus svängda hjärtan med brudparets initialer. Vita rosor och gröna blad.
50-bitars tårta. Blommorna är lila (vilket kanske inte framgår så tydligt) och är gjorda i modelleringspasta.
Trevåningstårta till 80pers. Den är täckt med sugarpaste med vit chokladsmak och fylld med ett lager vit chokladmousse och ett lager rabarbermousse med jordgubbsbitar + hackade färska jorsgubbar. Dekorationen är gjord i sugarpaste/modelleringspasta. Minihjärtan i flowerpaste.
70-bitars tårta. Fyllningen består av ett lager Gräddmousse med hackad mörk choklad och ett lager Tropisk mousse. Täcket är sugarpaste med vit chokladsmak. Den är dekorerad med ett pärlband runt kanterna och en lite annorlunda "stuk" på rosorna.
30bit. Vit sugarpaste-tårta. fylld med vit chokladmousse och jordgubbsmousse med extra jordgubbar. Rosor och blad i modelleringspasta. Rosorna är penslade med Pearl Metallicfärg och bladen med Silver Metallicfärg. Pärlband runt kanterna.
50-bitars Bröllops och Doptårta. Chokladbottnar med vit chokladmousse- och hallonmoussefyllning. Rosorna är gjorda i modelleringspasta och skorna i flowerpaste. Till kantdekoren har jag använt Karen Davies Moulds, se kommande bilder.
Se fler bilder under Doptårtor.
Karen Davies Wedding Mould.
Karen Davies Rose Mould
50bit.- helt vit bröllopstårta - snyggt, tycker jag. Chokladbottnar och fylld med vit chokladmousse och tropisk mousse. Brudparet hade egen toppdekoration
50 bitars bröllopstårta. Sugarpaste med vit chokladsmak. Tropisk mousse och chokladmousse mellan chokladbottnar. Olika lilafärgade rosor, murgröneblad och vita pärlor.
70bit. tårta i sugarpaste med vit chokladsmak. Fylld med hallon- och chokladmousse. Rosorna och bladen är gjorda i modelleringspasta och de små minihjärtana i flowerpaste.
Närbild på den översta tårtan som var glutenfri. Den vackra toppdekorationen hade brudparet själva köpt via www.balunz.se
50bitars bröllopstårta i sugarpaste med vit chokladsmak. Fylld med vit chokladmousse och hallonmousse med extra hallon.
50 bit. 3-vånings bröllopstårta med rosa rosor och silvermålade rosenblad. Fyllningen är jordgubbsmousse och vit chokladmousse, täcket sugarpaste med vit chokladsmak.
70-bitars tårta i tre våningar. Den är fylld med ett lager citronmousse och ett lager jordgubbsmousse med extra jordgubbar. Täckt med sugarpaste. Dekoren är gjord i modelleringspasta och flowerpaste. Den lilla väskan som är infälld i bild är glutenfri.
50-BITARS TÅRTA I TRE VÅNINGAR. RANUNKEL OCH BLAD I MODELLERINGSPASTA. FYLLD MED HALLON- OCH CHOKLADMOUSSE. TÄCKT MED SUGARPASTE MED VIT CHOKLADSMAK. VITA ICING-PRICKAR PÅ TÅRTAN.
30 bitars bröllopstårta. Den är fylld med hallon - och chokladmousse och täcket är av sugarpaste med vit chokladsmak. Rosor och blad är gjorda i modelleringspasta, de små minihjärtana som ligger på tårtan är av flowerpaste.
4-VÅNINGS BRÖLLOPSTÅRTA TILL MIN DOTTER OCH HENNES MAN. BLOMMORNA ÄR GJORDA I FLOWERPASTE OCH COLD PORCELAIN.
FYLLNINGEN BESTÅR AV ETT LAGER BLODAPELSINMOUSSE OCH ETT LAGER CHOKLADSTRACCIATELLA. TÄCKET PÅ TÅRTORNA ÄR AV SUGERPASTE MED VIT CHOKLADSMAK. TÅRTAN RÄCKER TILL 70 BITAR.
Översta tårtan är avlyft och Sara och Magnus har fått första tårtbiten.
Dagen efter upptäckte Sofia vad gott det var med sugarpaste med vit chokladsmak.
50 bitar. Tre-våningstårta i sugarpaste med vit chokladsmak. Den är fylld med chokladmousse och hallonmousse där extra hallon är tillsatta.
20-bitars våningstårta i sugarpaste. Fyllningen är ett lager vit chokladmousse och ett lager hallonmousse. Snäckan är gjord i flowerpaste. Pistillerna till kallorna är gjorda i gulfärgad flowerpaste som sedan penslats med ätbart lim och rullats i Pollen-färg.
Kallorna är gjorda i modelleringspasta, penslade med Pearl metallicfärg.
En liten bröllopstårta, 8-10bitar i marsipan. Fylld med tropisk mousse och chokladmousse.
80bit. bröllopstårta. På ställningen ryms ca. 50bit. Tårtan på bordet är till 30bit. Översta tårtan är gluten och laktosfri. Fyllningen är chokladmousse och krossad ananas i neutral mousse. Rosorna är gjorda av marsipan och penslade med Cream Pearl. Kallorna i flowerpaste - orangeröda som penslats med Poinsettia pulverfärg och ätbart glitter. Pistillen är gjord i modelleringspasta som färgats röd och sedan rullats i Pollen -Dark Golden som blandats med Poinsetti pulverfärg för att bli mörkare röd. Hjärtan på tråd. Spiralerna är av någon sorts tunn metalltråd, alltså ej ätbara.
80bitars bröllopstårta i sugarpaste. Chokladbottnar med hallonmousse och chokladmousse.
Rosorna är gjorda av i marsipan som penslats med cream pearl. Vita kallor och rosbladen är penslade med Gold metallicfärg.
Orange - fuchsia - och vine. Mitt bidrag till Scandinavien Cake Show 2009, helgen 29-30augusti i Kungälv.
80bitars bröllopstårta. Tårtan täckt med sugarpaste med vit chokladsmak, fyllningen består av hallonmousse och vit chokladmousse. De vita blommorna är gjorda i flowerpaste och plopparna i mitten med svartfärgad icing. De svarta blommorna på de mindre tårtorna och de svarta banden är av svart sugar dough.
4st 20bitars bröllopstårta i marsipan. Fylld med hallonmousse och chokladmousse.
20-bitars sugarpastetårta. Rosorna i marsipan
30-bitars tvåvånings marsipantårta.
Fylld med ett lager jordgubbsmosse och ett lager med rabarbermousse med jordgubbsbitar plus 1liter delade färska jordgubbar. Kantband i droppform.
Buketten är gjord i flowerpaste, liksom de små hjärtarna. Guldfärgad floristtråd och vita plastpärlor på band dekorerar buketten.
Samma tårta som föregående bild, fast sedd från andra hållet.
Ca. 45bitar. Tårtan fylld med sv. vinbärsmousse och tropisk mousse. Täckt med sugarpaste med vit chokladsmak. Ljust rosa rosor som är penslade med Roma meatllicfärg. Bladen och de små rosetterna är penslade med Gold. Vid varje rosgrupp sitter den lilla rosetten och en dekoration av guldfärgad floristtråd. Runt kanten - pärlor som är rullade i Pearl. På tårtan ligger små hjärtan i flowerpaste.
50bit. bröllopstårta. Vanligt tårtanslag med hallonmoussefyllning. Tårtan är täckt med sugarpaste och nertill ett pärlband som kantdekor. Vita rosor och mörkt limegröna blad. "Ploppar" av vit icing.
50bit. bröllopstårta. Tårtan är täckt med sugarpaste. Kantdekorationen är utstansad med präglingsstav. Rosorna är i marsipan och rosbladen i modelleringspasta. Några av rosbladen är uppbundna på tråd liksom de små rosa hjärtarna. All dekoration går i samma färgnyans som brudens bukett.På tårtan är det spritsat små "ploppar" med vit icing.
80 bitar + 20 bitar. Bröllopstårta med chokladbottnar och fyllning av hallonmousse och chokladmousse. Mörkt röda rosor och något ljusare kallor på släpet. Pärlband runt kanterna.
90bitar. Tårtan fylld med chokladmousse och täckt med sugarpaste med vit chokladsmak. Pärlband runt kanterna och rosor i olika lila nyanser som dekoration. Små vita "pärlor" ligger här och där bland rosorna. På den översta tårtan skall ett brudpar stå - brudparet har köpt ett eget.
Samma tårta som föregående bild, sedd från annat håll.
Denna tårta var ett av mina två bidrag till Tårtdecor´s utställning 2007. Jätteroligt att få deltaga och att få se sin egna tårta bland alla vackra och fantasifulla konstverk i sockerpasta.
Trappan är utskuren ur frigolit som sedan klätts med en matta av moddeleringspasta.
4-vånings tårta. På toppen ett nalle-brudpar. Ej ätbart
Mer infoGilla
| |
|